Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگارحوزه دانشگاهیگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نتایج کنکور مطابق هر سال از سوس سازمان شنجش اعلام شد و داوطلبان اکنون در تب و تاب انتخاب رشته هستند، گروه آزمایشی علوم تجربی بیش از سایر رشته ها داوطلب دارد و از طرفی سه رشته پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی طرفداران زیادی برای ادامه تحصیل دارند به همین دلیل سراغ بررسی ظرفیت یکی از این سه رشته پرطرفدار در کنکور سراسری رفتیم تا داوطلبان بتوانند راحت تر انتخاب رشته کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر داوطلب گروه آزمایشی علوم تجربی هستید و به رشته دندانپزشکی علاقه دارید ما برای شما اطلاعات ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی سال۹۶ را از دفترچه انتخاب رشته گروه علوم تجربی استخراج کرده و آن را با ظرفیت پذیرش این رشته در سال‌های گذشته مقایسه کرده ایم.

تعداد دانشکده‌های دندان‌پزشکی که پذیرش دانشجو دارند

بررسی دفترچه انتخاب رشته گروه علوم تجربی نشان می‌دهد که در سال۹۶ تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی، با تفکیک دانشکده‌های روزانه و پردیس خودگردان، ۵۴ واحد است، سال گذشته، پردیس خودگردان دانشگاه ارومیه در رشته دندانپزشکی دانشجو نپذیرفت، اما امسال، دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز وضعیتی این چنین دارد، همچنین امسال از بین دانشگاه‌های علوم‌پزشکی پذیرنده دانشجوی دندانپزشکی، نامی از دانشگاه ایران به چشم نمی‌خورد.

کاهش جذب دانشجوی دندان‌پزشکی در سال تحصیلی۹۶

ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی سال۹۶ که امسال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نظر گرفته در مجموع، با احتساب ظرفیت مازاد و پردیس‌های خودگردان ۱۳۸۲ نفر است که نسبت به سال ۹۵، ۱۷۴ نفر کاهش یافته است همچنین ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی در پردیس خودگردان دانشکده‌های مختلف ۲۴۵ نفر است که نسبت به سال گذشته، ۷۹ نفر کاهش یافته است.

سهمیه های مختلف در رشته دندانپزشکی

در سال۹۶ نیز مانند دو سال گذشته، سهمیه جنسیتی در پذیرش رشته دندانپزشکی اعمال شد البته در ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی در پردیس خودگردان، سهمیه‌ جداگانه‌ای برای دختران و پسران تعریف نشده بود و به استثناء دانشگاه علوم‌پزشکی ارتش که تنها دانشجوی مرد می‌پذیرد، سهمیه زن و مرد تمام دانشکده‌های دندانپزشکی برابر است.

از سال ۹۴ و به استنادقانون مجلس شورای اسلامی ۳۰درصد رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی بر حسب نیاز به استان‌ها (سهمیه بومی) اختصاص یافت که این سهمیه به شکل کد رشته جدا از سهمیه آزاد، در دفترچه انتخاب رشته درج شده بود. در سال نود و شش، ۲۳۶ دانشجو به عنوان سهمیه بومی در رشته دندانپزشکی جذب خواهند شد. این ظرفیت در سال گذشته ۲۶۶ نفر بود.

سال جاری، بورسیه ارتش به دوازده نفر مرد، بورسیه نیروی انتظامی به ۴ نفر مرد و سهمیه سپاه پاسداران به ۴ نفر مرد اختصاص پیدا کرده که محل تحصیل همه آنان دانشگاه علوم‌پزشکی ارتش تعیین شده است.

دانشکده های رکورددار پذیرش دانشجو دندانپزشکی

مقایسه ظرفیت پذیرش رشته دندانپزشکی در دانشکده‌های مختلف نشان می‌دهد دانشکده دندانپزشکی اصفهان با ۸۶ نفر ( ۴۲ نفر روزانه و۲۶ نفر خودگردان و ۱۸ نفر بومی) بیشترین آمار پذیرش رشته دندانپزشکی را دارد و پس از آن، دانشکده دندانپزشکی مشهد با ۸۲ نفر (۴۲ نفر روزانه، ۲۴ نفر خودگردان و ۱۶ نفر سهمیه بومی) در رتبه دوم و دانشکده دندانپزشکی شیرازبا ۶۶ نفر (۵۸ نفر روزانه و۸ نفر سهمیه بومی) در رتبه‌های بعدی هستند. کمترین میزان پذیرش دانشجو را هم دانشکده دندانپزشکی شهرکرد با پذیرش۱۲ دانشجو و پس از آن ایلام با پذیرش ۲۲دانشجو دارا است.

پذیرش در رشته ای جدید برای نخستین بار در کشور

در سال تحصیلی ۹۷-۹۶، برای اولین بار یک رشته جدید در حوزه پیرادندانپزشکی تعریف شده است؛ تکنولوژی رادیولوژی دهان، فک و صورت، که از میان داوطلبین بومی و صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، با انجام مصاحبه در مقطع کاردانی دانشجو می‌پذیرد. این رشته تنها در فهرست دانشگاه علوم‌پزشکی همدان، با ظرفیت ۱۵ نفر زن و مرد در نیم‌سال دوم و روزانه، بدون تعهد واگذاری خوابگاه درج شده است.

شرایط خاص برخی دانشکده های دندانپزشکی

در سال تحصیلی جاری، دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، تنها دانشگاهی است که در رشته دندانپزشکی ظرفیت مازاد اعلام کرده است که این میزان ۴ نفر است.

دانشگاه علوم‌پزشکی ارومیه، انتقال دانشجو به استان‌های همجوار در رشته دندانپزشکی و همچنین پزشکی و داروسازی را ممنوع اعلام کرده است.

دانشکده‌های دندانپزشکی بابل و همدان اعلام کرده‌اند تعهدی در قبال ارائه خوابگاه ندارند همچنین دانشکده دندانپزشکی خرم آباد با محدودیت خوابگاه مواجه است.

دانشکده دندانپزشکی بجنورد اعلام کرده است دانشجویانی را که با سهمیه ۳۰ درصد بومی در این دانشکده پذیرفته شده‌اند برای انجام تعهدات، منحصراً در مناطق محروم استان و براساس رتبه قبولی در آزمون سراسری و نیاز معاونت بهداشتی توزیع می‌کند.

ظرفیت پذیرش در کاردانی تکنسین سلامت دهان

در سال۹۶ ، از میان داوطلبین بومی،۶۸ نفر در رشته کاردانی تکنسین سلامت دهان، براساس سوابق تحصیلی و با انجام مصاحبه به شرح زیر در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی جذب می‌شوند:
۱۵در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی بندرعباس، نیمسال دوم
۱۰ نفر مرد با بورسیه ارتش در دانشگاه علوم‌پزشکی ارتش، نیمسال دوم
۵ نفر زن و مرد در دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله تهران، نیمسال دوم، پذیرش از میان اعضای رسمی ناجا و وزارت دفاع با گواهی عضویت رسمی
۱۸ نفر زن و مرد بومی، دانشگاه علوم‌پزشکی زاهدان، نیمسال دوم
۲۰ نفر زن و مرد، دانشگاه علوم‌پزشکی ایرانشهر، با ممنوعیت نقل و انتقال

انتهای پیام/

ظرفیت پذیرش دانشجوی دندانپزشکی در کنکور ۹۶

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۲۴۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی

موسوی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه بیمارستان‌های خراسان جنوبی در ۲ سال گذشته تا کنون به بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات جدید، مجهز شده اند، گفت: در این مدت ۷۰ تخت ویژه آی سی یو با تجهیزات کامل، ۲۲ دستگاه آزمایشگاهی پیشرفته، ۳۱ دستگاه شاخص تشخیصی از جمله سه دستگاه ام ار آی برای قاین، فردوس و طبس، ۵۶۴ تخت بیمارستانی، دستگاه سی تی اسکن آنژیو (برای مرکز فوق تخصص قلب بیرجند) و یک دستگاه سی تی اسکن دیگر برای بیماران سرطانی و قلب و عروق با کمک دولت تأمین شده است.

او افزود: در دولت سیزدهم همچنین ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی تکمیل شده و علاوه بر طرح‌های توسعه بیمارستان‌های بشرویه، درمیان و سرایان، برای قاین، نهبندان، زیرکوه و طبس هم طرح فعال است.

موسوی میرزایی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۱ دستیار تخصصی پزشک در هشت رشته دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مشغول به تحصیلند اظهار کرد: هم اکنون ۶۵ کد رشته در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند فعال است و علاوه بر آن ۲۱۱ دانشجوی تحصیلات تکمیلی هم در رشته‌های مختلف از جمله مغز و اعصاب، جراحی اعصاب، بیماری‌های داخلی، قلب، رادیولوژی و جراحی عمومی در حال تحصیلند تا به جمع جامعه‌ پزشکی بپیوندند.

بیشتر بخوانید

 بیش از هزار نفر از خدمات بانک امانات هلال احمر بهره‌مند شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: ۴۳ مرکز سلامت شهری، ۶۱ مرکز سلامت روستایی، ۷۱ پایگاه بهداشتی، ۳۲۶ خانه بهداشت، ۸۵ پایگاه اورژانس جاده‌ای و ۲ پایگاه امداد هوایی در خراسان جنوبی خدمات بهداشتی ارائه می‌کنند.

او گفت: افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در بخش خصوصی و دولتی مهمترین هدفگذاری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است که هم اکنون حدود ۹ هزار پرسنل دانشگاه، برای تحقق این هدف تلاش می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • آیین نامه جدید شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور رسما ابلاغ شد
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • پذیرش ۵۳ درصدی دانشجو در مقطع دکتری به روش استادمحور
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند