Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشجویان مقاطع مختلف که در سال تحصیلی جدید وارد دانشگاه‌ها می‌شوند می‌خواهند بدانند که هر یک از دانشگاه تا چه اندازه شهریه خود را افزایش داده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هر ساله پیش از اینکه سال تحصیلی جدید در دانشگاه‌ها آغاز شود میزان افزایش شهریه در دانشگاه‌های پولی اعلام می‌شود تا متقاضیان این دانشگاه‌ها بدانند که برای تحصیل در آن‌ها چقدر باید هزینه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگا‌ه‌های شهریه‌ای زیرمجموعه وزارت علوم شامل دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه علمی کاربردی، موسسات غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌های دولتی هستند.

گران‌شدن شهریه در دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام‌نور به عنوان یکی از دانشگاه‌های شهریه‌ای اعلام کرده که 10 تا 12 درصد به شهریه‌ها می‌افزاید. امیرحسین بهروز مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور در این باره می‌گوید: دانشگاه اجازه دارد هر ساله بین 15 تا 20 درصد شهریه‌ها را افزایش دهد اما امسال میزان افزایش شهریه‌ها 10 تا 12 درصد در همه مقاطع در نظر گرفته شده است.

این دانشگاه در سراسر کشور ۳۶۰ مرکز مستقل با ۱۴۰ مرکز وابسته دارد، همه این مراکز می‌توانند 10 تا 12 درصد شهریه خود را افزایش دهند.

افزایش 20 درصدی شهریه در دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه علمی کاربردی به‌عنوان دیگر دانشگاه نیمه‌دولتی وزارت علوم قصد دارد در سال تحصیلی آینده شهریه‌ها را افزایش دهد. به گفته محمدحسین امید رئیس دانشگاه علمی کاربردی؛ در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی شهریه را خواهیم داشت. وی بر این باور است که با توجه به تورم بالا این مقدار افزایش معقول است. بر این اساس این میزان افزایش شهریه باید در 600 مرکز علمی کاربردی اجرا شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که اقبال به دانشگاه‌های علمی کاربردی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است چرا که آمار پذیرفته‌شدگان نهایی در سال 98 نشان می‌دهد که این دانشگاه توانسته تنها 20 درصد ظرفیت پذیرش دوره‌های کارشناسی و کاردانی خود را دانشجو جذب کند.

رشد 15 درصدی شهریه در موسسات غیرانتفاعی

موسسات غیرانتفاعی از مناقشه برانگیزترین موسسات آموزش عالی کشور هستند که دانشجویان زیادی به نحوه پذیرش، تدریس اساتید و مدیریت آموزش در دوران کرونا اعتراض دارند. براساس اعلام فرزانه شمیرانی مدیرکل دانشگاه‌ها و موسسات غیرانتفاعی وزارت علوم این موسسات اجازه افزایش 15 درصدی شهریه را دارند. اما پیش از این علی آهون‌منش رئیس اتحادیه موسسات غیرانتفاعی از افزایش 20 درصدی شهریه‌ها خبر داده بود.

تعداد موسسات غیرانتفاعی اکنون به 310 موسسه رسیده که براساس اعلام وزارت علوم اجازه افزایش 15 درصدی شهریه را دارند.

پردیس‌های خودگردان گران‌ترین دانشگاه کشور

گرانترین دانشگاه نیمه دولتی کشور پردیس خودگردان دانشگاه‌های دولتی هستند. شاید این دانشگاه پول برندشان را می‌گیرند با این حال این مراکز آموزش عالی هم اجازه یافته‌اند که به میزان 20 درصد شهریه خود را افزایش دهند. البته یکی از دلایل گرانی شهریه این دانشگاه‌ها مربوط به هدف بنیانی آن است. هدف ایجاد پردیس‌های خودگردان جذب دانشجوی غیرایرانی بود.

از آنجایی که این دانشجویان باید به دلار شهریه پرداخت می‌کردند به همین دلیل در تبدیل به پول ملی میزان شهریه‌ها گران می‌شد اما پس از اینکه پردیس‌ها نتوانستند انتظارات را برآورده کنند بدون کاهش شهریه‌ها به سمت پذیرش دانشجو از داخل رفتند. به عنوان مثال شهریه ثابت در این پردیس‌ها در سال گذشته بیش از یک میلیون تومان در دوره کارشناسی بود و هزینه یک ترم با 10 واحد درس نظری به حدود 3 میلیون تومان در این دوره می‌رسید.

با این حال سال‌هاست مسئولان عنوان می‌کنند که قصد دارند وضعیت پردیس‌های خودگردان وابسته به دانشگاه‌های دولتی سامان دهند اما همچنان این اتفاق نیفتاده است. به نظر می‌رسد که درآمد پردیس‌ها نمی‌گذارد که ماموریت اصلی آنها در دستور کار قرار گیرد.

با همه این تفاسیر پردیس‌های خودگردان هر یک از دانشگاه‌های دولتی برنامه‌ دارد شهریه دریافتی از دانشجویان خود را به میزان 20 درصد افزایش دهند تا همچنان صدرنشین لیست دانشگاه‌های شهریه‌ای باشند.  

انتهای پیام/4040/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه پیام نور افزایش شهریه دانشگاه علمی کاربردی موسسات غیرانتفاعی پردیس خودگردان دانشگاه ها دانشگاه علمی کاربردی پردیس های خودگردان میزان افزایش شهریه موسسات غیرانتفاعی دانشگاه های دولتی دانشگاه پیام نور شهریه در دانشگاه درصدی شهریه وزارت علوم دانشگاه ها شهریه ها پردیس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۳۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی در سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که از روز یک شنبه ۱۶ اردیبهشت تا امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت با حضور کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و سایر مسئولان در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بدون تردید اهمیت ارتباطات در دنیای کنونی بر هیچ کس پوشیده نیست. دانشگاه‌ها به علت داشتن مجموعه‌های دانشجویی ظرفیت‌های زیادی برای تولید دانش و فناوری دارند.

وی افزود: حجم و کیفیت دانش و فناوری تولید شده در سال‌های اخیر در دانشگاه‌های ما به حدی است که می‌تواند برای همه امیدآفرین و روحیه دهنده باشد و به افزایش سرمایه اجتماعی و اقتدار ملی ما منجر شود. انتقال و پیام رسانی این حجم از تولید دانش و فناوری زمانی به خوبی صورت می‌پذیرد که رسانه و نشریاتی باشند که با ظرفیت بومی  به آن بپردازند.

زلفی گل تصریح کرد: رسانه‌ها و نشریات دانشجویی در دانشگاه‌ها با ظرفیت کم نظیری که دارند، پویایی و بالندگی، قدرت تولید و نشر دستاورد‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و فناوری دانشگاه‌های کشور را در مقیاس و تراز ملی دارند.

وزیر علوم ادامه داد: رونق نشریات دانشجویی در سال‌های اخیر و ورود محتوایی آنها در عرصه‌های مختلف در ساحت نشریات مکتوب و مجازی، خود گویای آن است که دانشگاه در عرصه نشریات دانشجویی با همه مسائل و تنگنا‌های موجود، پویا، دغدغه‌مند و روبه جلو است و این گواه روشنی از اهتمام دانشجویان، استادان، مدیران و کارشناسان دانشگاه‌های کشور به امر مهم رسانه و نشریات دانشجویی است.

زلفی گل گفت: سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی که با حضور نشریات دانشجویی دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مشهد مقدس برگزار شده، روند رو به رشد و تعالی این عرصه مهم فعالیت دانشجویی را بازگو می‌کند.

وی ادامه داد: اینجانب ضمن تقدیر و تشکر از همه دانشجویان فعال در عرصه رسانه و نشریه دانشجویی که در تولید و تعالی دانایی و اطلاع رسانی دستاورد‌های علمی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی دانشگاه‌های کشور سهم جدی دارند، امید دارم که با استفاده از ظرفیت‌های ابتکاری، خلاق و هنرمندانه، با شعار "فرهنگ فناوری و فناوری فرهنگی" جهش نوینی در تولید آثار رسانه‌ای دانشجویی با رویکرد حل مسئله در زمینه دانشگاه‌ها و دستاورد‌های آن داشته باشند.

زلفی گل گفت: در پایان از همه داوران، استادان، مدیران مسئول، سردبیر‌ها و هیئت‌های تحریریه نشریات دانشجویی به ویژه دانشجویان فعال برگزیده جشنواره سیزدهم، اصحاب رسانه و مطبوعات، همکاران دانشگاه فردوسی مشهد و همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وزارت بهداشت برای برگزاری موفق این دوره از جشنواره تقدیر می‌کنم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • خیانت بزرگ ابومازن به فلسطینی‌ها با سرکوب جنبش دانشجویی
  • سفر یک روزه معاون وزیر علوم به استان فارس
  • خبر مهم مدیرعامل تامین‌اجتماعی برای بازنشستگان/ میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • ابلاغ مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟