Web Analytics Made Easy - Statcounter

آئین‌نامه «یکپارچه‌سازی پذیرش دانشجوی شهریه‌پرداز در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی» تدوین و بر این اساس پذیرش در کلیه مقاطع تحصیلی فقط به دو صورت روزانه و شهریه پرداز انجام می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از راهبرد‌های ارتقای کیفیت در آموزش عالی، یکپارچه سازی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی (حذف تدریجی پردیس‌های خودگردان و پذیرش دانشجو به دو صورت آزاد و شهریه پرداز) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به تنوع پذیرش دانشجویان شهریه‌پرداز توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات دولتی در مقاطع مختلف تحصیلی اعم از دوره نوبت دوم، دوره شبانه و پردیس‌های خودگردان، از طریق آزمون‌های متمرکز سازمان سنجش آموزش کشور و مزایا و معایبی که بر آن مترتب بوده، لازم است بازنگری کاملی در آئین‌نامه‌ها و مقررات قبلی انجام شده و یک آئین‌نامه کامل و جدید با عنوان «یکپارچه سازی پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی» تدوین و در شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی تصویب شود.

لازم به ذکر است به استناد اصل ۳۰ قانون اساسی: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.»

ویژگی‌ها و سرفصل‌های آئین‌نامه «یکپارچه سازی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز»

با توجه معایب و مشکلات فوق‌الذکر، ویژگی‌ها و سرفصل‌های آئین‌نامه «یکپارچه سازی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز» که پس از این برای تصویب به شورا ارائه خواهد شد، به شرح زیر است:

پذیرش در تمام مقاطع تحصیلی فقط به دو صورت روزانه و شهریه پرداز

پذیرش در کلیه مقاطع تحصیلی فقط به دو صورت روزانه (با تعهد تحصیل رایگان) و شهریه پرداز (جایگزین دوره‌های شبانه، نوبت دوم و پردیس خودگردان) انجام می‌شود.

پذیرش دانشجوی شهریه پرداز صرفاً در دانشگاه‌ها / مؤسسات دولتی امکان پذیر است که دارای هیئت امنا قانونی با سابقه فعالیت آموزشی و پژوهشی معتبر در اجرای دوره‌های کارشناسی و تحصیلات تکمیلی است.

پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر دانشگاه / مؤسسه و در همه مقاطع تحصیلی صرفاً پس از تصویب هیئت امنا دانشگاه / مؤسسه امکان پذیر است. شهریه این دسته از دانشجویان در هر مقطع تحصیلی توسط هیئت امنا دانشگاه / مؤسسه تعیین می‌شود.

پذیرش دانشجوی شهریه‌پرداز در رشته محل‌هایی امکان پذیر است که دانشگاه / مؤسسه در آن رشته محل دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی است. در هرسال تحصیلی پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در یک رشته محل صرفاً زمانی امکانپذیر است که پذیرش دانشجوی روزانه در آن سال تحصیلی در آن رشته محل انجام شود.

کیفیت، سطح و عمق آموزش دانشجویان شهریه پرداز نباید با دانشجویان روزانه تفاوتی داشته باشد و صرفاً یک استاندارد آموزشی باید در دانشگاه حاکم باشد. بر این اساس دانشگاه / مؤسسه باید کلیه کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی دانشجویان شهریه پرداز را همراه با دانشجویان روزانه برگزار نماید.

مدرک تحصیلی شهریه پرداز مشابه دانشجویان روزانه

مدرک تحصیلی دانشجویان شهریه پرداز مشابه دانشجویان روزانه صادر می‌شود.

پذیرش دانشجویان شهریه‌پرداز همانند دانشجویان روزانه بر اساس قوانین و مقرّرات سنجش و پذیرش و با کد رشته محل مستقل صورت می‌پذیرد.

تبصره: به تشخیص هیئت امنا دانشگاه / مؤسسه امکان برگزاری کل و یا بخشی از کلاس‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های آموزشی دانشجویان شهریه پرداز به مدت دو سال از تصویب آئین نامه به صورت مستقل و جداگانه وجود دارد.

در این صورت دانشگاه باید ضمن حفظ کیفیت، سطح و عمق آموزش این دسته از دانشجویان در مشابهت با دانشجویان روزانه، نسبت به تأمین کلیه امکانات آموزشی، علمی و پژوهشی (هیئت علمی، کتابخانه، تجهیزات و سایر ملزومات در زمینه رشته‌های مربوط) اقدام کند.

در صورت برآورده نشدن شاخص‌های کیفی آموزشی به تأیید مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت عتف، از تداوم پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در دانشگاه / مؤسسه جلوگیری به عمل می‌آید.

ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز در مقطع کارشناسی ۳۰ درصد و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ۵۰ درصد

در هر سال تحصیلی، حداکثر ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در مقطع کارشناسی ۳۰ درصد و در مقاطع تحصیلات تکمیلی ۵۰ درصد ظرفیّت پذیرش کل دانشگاه بر اساس قوانین و مقرّرات وزارت عتف است.

در هر رشته محل ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز نمی‌تواند از ظرفیّت پذیرش روزانه در آن رشته محل بیشتر باشد.

هیئت رئیسه هر دانشگاه / مؤسسه موظّف است در هر سال حداکثر ظرفیّت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه در هرسال حداکثر ظرفیت پذیرش دانشجوی شهریه پرداز دانشگاه دره مقطع تحصیلی را با رعایت سقف مجاز تعیین شده در این آئین نامه تعیین نماید.

درصد پذیرش دانشجوی شهریه پرداز پس از ۲ سال توسط وزارت عتف بازنگری می‌شود.

ظرفیّت کل پذیرش دانشجو در هر رشته محل (مجموع پذیرش روزانه و شهریه پرداز) بر اساس قوانین و مقرّرات وزارت عتف و با توجه به شاخص‌های کیفی آموزشی دانشگاه نظیر نسبت تعداد دانشجو به عضو هیئت علمی مشخص می‌شود.

جهت حفظ کیفیت آموزشی، نمره کل داوطلبان شهریه پرداز پذیرفته شده در هر رشته محل نباید از ۷۰ درصد آخرین نفر پذیرفته شده روزانه در آن رشته محل کمتر باشد.

کلیه قوانین و مقرّرات آموزشی دانشجویان روزانه برای دانشجویان شهریه پرداز حاکم است و دانشگاه / مؤسسه نباید برای این دسته از دانشجویان قوانین و مقرّرات آموزشی متفاوتی اعمال کنند.

دانشجویان شهریه پرداز همانند دانشجویان روزانه از معافیت تحصیلی برخوردار هستند. دانشگاه‌ها تعهدی برای استفاده دانشجویان شهریه پرداز از امکانات یارانه‌ای نظیر خوابگاه، سلف، وام دانشجویی و … ندارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شهریه دانشگاه سازمان سنجش تحصیل رایگان دانشجویان روزانه پذیرش دانشجوی شهریه پرداز پذیرش دانشجویان شهریه پرداز شهریه پرداز در دانشگاه دانشگاه ها و مؤسسات دانشجویان روزانه آن رشته محل دانشگاه ها شهریه پرداز مقاطع تحصیلی آموزش عالی دو صورت وزارت عتف هیئت امنا آئین نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش دانشگاهیان آمریکایی

شورای دانشگاه تربیت مدرس پذیرش اساتید و دانشجویان اخراجی آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین در این دانشگاه را تصویب کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، شورای دانشگاه تربیت مدرس با حضور رؤسای دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی و رئیس و معاونین این دانشگاه در تاریخ 2/17/ 1403 به اتفاق آرا تصویب کرد: «دانشگاه تربیت مدرس برای دفاع از مردم سالاری و حقوق بشر و صلح و دوستی در بین ملت‌ها، آماده است تا اساتید و دانشجویان ضد صهیونیستی که بدلیل دفاع از مردم مظلوم فلسطین و مخالفت با نسل کشی رژیم اشغالگر اسرائیل از دانشگاه‌های آمریکا و اروپا اخراج شده و یا می‌شوند و رشته تخصصی آن‌ها در این دانشگاه دایر هست را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بپذیرد.»

آمادگی پیام نور برای پذیرش دانشجویان اخراجی آمریکا

شورای دانشگاه همچنین ضمن محکوم کردن ورود پلیس به دانشگاه‌های آمریکا و ضرب و شتم دانشجویان و اساتید، خواستار حفظ حرمت دانشگاه و دانشگاهیان توسط دولت و پلیس آمریکا گردید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خیانت بزرگ ابومازن به فلسطینی‌ها با سرکوب جنبش دانشجویی
  • هزینه فوق برنامه مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید ۴۰ درصد شهریه می‌شود
  • آمادگی دانشگاه تربیت مدرس برای پذیرش دانشگاهیان آمریکایی
  • تحصیل ۲۵۰ دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه‌طباطبائی
  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتار‌های نژادپرستانه
  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتارهای نژادپرستانه
  • آغاز پذیرش دانشجوی ‌دکتری بدون آزمون در دانشگاه صنعتی دزفول
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • شرایط دریافت وام دانشجویی چیست؟
  • کاهش شهریه برخی از مدارس غیر دولتی/ شهریه مدارس هیئت‌امنایی چقدر است؟